Oferta de excursii ale ale Asociatiei Pro Turism "Nedeea Vâlceana"

Excursii ecvestre: "Tara Lotrilor" - Legenda si Adevar

De obicei zonele de deal-munte se strabat de drumetii amatori sau mai experimentati pe jos, pentru a nu pierde din farmecul peisajului si a avea desigur loc pe potecile serpuitoare si inguste. Pentru aceasta insa, de-a lungul timpului omul a avut langa el si un animal pe care a putut conta in deplasarile uneori foarte lungi ce le avea in fata. Si aici nu ma refer doar la credinciosul caine, ci si la un patruped ceva mai mare... calul.

Prin intermediul Fundatiei se pot organiza deplasari calare, mai scurte sau mai lungi, dupa dorinta dar si dupa conditia fizica a fiecaruia. Caii folositi sunt cuminiti si obisnuiti cu zona, astfel incat sa poata calari chiar si cei aflati la inceput intr-ale echitatiei. In general se folosesc sei de tip western dar este posibila deplasarea si pe sei englezesti.

Cazare: în pensiuni, la cabane (Odai ,salasuri), în cort
Masa:La pensiuni, la stâna (specific), picnic
Perioada: la cerere
Traseu: la sugestia participantilor, de comun acord
Echipament: de munte, nu uitati haina de ploaie
Grup: maxim 6 participanti
- închiriere cal sau magarus - 12 euro/zi
- ghid însotitor - 15 euro / zi
Facilitati:
- pentru organizarea unei excursii este suficient sa ne comunicati perioada, pentru a putea sa va propunem alternative.
- pentru o perioada mai mare de 3 zile, se ofera o reducere de 10% din pretul total al programului

Trasee:
1) Traseu scurt 1-2 zile: Tara Lovistei: Brezoi - Draganesti - Copaceni - Perisani - Boisoara - Bumbuiesti - Gruiu Lupului - Racovita - Copaceni.
2) Traseu scurt 2 zile: Brezoi - Varateca - Cabana Cozia - Manastirea Stānisoara - Manastirea Turnu - Varateca.
3)
Traseu de durata medie 3-4 zile: Brezoi - Vf.Veveretul-Vf.Robu - Vf.Sterpul - Cabana Prejba - Rīul Sadului - Cabana Gītul Berbecului - Vf. Negovanul - Saua Buceci - Dealul Negru - Vf. Vatafului - Pascoaia.
4)
Traseu de durata medie 5-6 zile: Brezoi - Vf.Naratu - Lotrisor- Cabana Comanca - Baile Olanesti-Schitul Iezer - Schitul Pahomnie - Schitul Patrunsa - Schitul Izvoarele - Vf.Scānteia - Vf.Priota - muntele Gera - Valea Sasa - Saliste.
5) Traseu lung 7-8 zile: Circuit pe Valea Lotrului: Brezoi - Vf.Veveretul - Vf.Robu - Vf.Sterpu -Vf.Voinesita - Culmea Steflesti - Cabana Obārsia Lotrului - Statiunea Vidra - Vf.Pietrile - Cabana Petrimanu - Pasul Oltetului - Culmea Capatānii - Zmeuret - Plaiul lui Stan - Brezoi.

Marturii in imagini

NOTA: Pentru secventele video este necesara instalarea codec-ului video Xvid.

Excursii cu caruta

- Închiriere caruta + însotitor - 50 euro / zi
- cina - 3 euro
Grup: maxim 6 participanti pentru o caruta.

Trasee:
1) Pe drumurile din Tara Lovistei, zona de interes etno - folclorica, unde satele sunt rasfirate pe dealuri de o deosebita frumusete.
2) Pe drumurile forestiere ce urca în muntii Lotrului sau Capatânii.
3) Pe valea Lotrului.

Excursii cu bicicleta (Montain Bike) în Muntii Lotrului si Tara Lovistei

- ghid însotitor - 15 euro / zi
Facilitati:
- pentru o perioada mai mare de 3 zile, se ofera o reducere de 15% din pretul total al programului
NOTA: Nu asiguram închirierea materialelor sportive

Trasee:
1) Tara Lovistei: Brezoi - Perisani - Boisoara - Câineni - Valea Oltului - Brezoi
2) Traversare Muntii Capatânii: Brezoi- Gura Latoritei - Cabana Petrimanu - Pasul Oltetului - Polovragi - Horezu - Rm.Valcea - Brezoi.
3) Circuit pe Valea Lotrului: Brezoi - Voineasa. Valea Manaileasa - Vidra Cataractele Lotrului - Voineasa.
4) Valea Lotrului - Valea Sebesului: Brezoi - Voineasa - Vidra - Cabana Obârsia Lotrului - Cabana Oasa - Sebes - Sibiu.
5) Alte trasee la sugestia dvs.

Persoana de contact:

Dl. Onica Mircea